min-historie-del-3
Min historie – Del 3
24. september 2016
min-historie-del-1
Min historie – Del 1
26. september 2016
min-historie-del-2

Nå fulgte en periode med mindre strikking, nå var det biler, venner og annet håndarbeid. Ja dere hørte riktig annet håndarbeid. Jeg var veldig nysgjerrig og forsøkte både hekling, brodering og hardangersøm. Jeg fikk det til og forsto at håndarbeid, tråd, garn, nåler og pinner var bra for meg.

Jeg må fortelle en historie om hardangersøm. Jeg sydde mønster og var klar for å klippe hullene. Utålmodig som vanlig, men mamma sa jeg fikk vente så skulle hun vise meg hvordan det skulle gjøres. Jeg ventet ikke og klippet der det skulle. Mamma rister på hodet og sier her går jeg på kurs for å lære å sy hardangersøm også sitter du og syr og klipper etter mønster og et broderi?

I alle disse årene var det bare familen og den nærmeste slekten som så mine strikke og håndarbeidsprosjekter. Det var skummelt å vise det til andre. Jeg var redd for å bli mobbet så jeg ville ikke fortelle andre hva jeg holdt på med. Noen hadde vel sett en genser eller to og tenkt sitt.

Tiden flyr og det er tid for ¨flytte, stå på egne bein. Jeg flytter til Oslo. Der treffer jeg mannen i mitt liv. Keivhendt og skeivhendt eller? Eller skeiv? Ut av skapet med det ene og det andre.

Han synes jeg er flink som strikker og syr. Han skryter av tingene jeg lager og det vekker nok handarbeidsgenene mine til liv igjen. Jeg kan være stolt av hemmeligheten min og den går over til en stolthet og noe jeg er glad for å vise fram. Jeg gleder meg til å lage stadig nye plagg og kan vise min stolthet.